2024 m. rudens interjero spalvų tendencijos

2024-08-21, autorius Žydrūnas

2024 m. rudens interjero spalvų tendencijos į namus atneš šiltą, raminančią ir rafinuotą paletę, atspindinčią tiek natūralų šio sezono grožį, tiek kiekvieno norą turėti jaukias ir stilingas gyvenamąsias erdves. Kokios spalvos interjeruose dominuos šį rudenį? 

Šiltos žemės spalvos. Šių metų rudenį interjeruose vyraus sodrūs ir šilti žemės atspalviai, tokie kaip ochra, prislopinta abrikoso oranžinė, gilūs burgundiški ir rudi tonai. Žemės spalvos ramina ir primena apie artimą žmogaus ryšį su gamta, suteikia interjerui šilumos ir jaukumo, todėl puikiai tinka harmoningai atmosferai sukurti. 

Neutralūs atspalviai. Ir toliau bus populiarūs švelnūs ir šilti neutralūs tonai: smėlio, kreminiai, pilkšvi. Šie universalūs atspalviai yra itin mėgstami ir dažnai pasirenkami interjerui, nes gali būti pritaikyti įvairiems stiliams ir leidžia sukurti foną, prie kurio lengva derinti skirtingas tekstūras bei ryškesnius dekoro akcentus. Šį sezoną populiarūs bus ir harmoningi pilkšvai melsvi atspalviai, primenantys apniukusį dangų. Taip pat – melsvai žalsvi tonai, puikiai sugeriantys paskutiniuosius rudeniškos saulės spindulius prieš trumpas ir šaltas žiemos dienas. Vėsesni atspalviai tampa nuostabiu fonu šiltesniems rudens atspalviams. Pasitelkę rusvus, persikinius, abrikosinius dekoro akcentus galite sukurti nepaprastai jaukias ir įkvepiančias erdves.

Mėlyni ir žali tonai. Šį rudenį interjere taip pat dominuos gilūs mėlyni ir žali tonai, atspindintys vėsesnę rudens sezono paletės pusę. Dominuos žali miško ir prabanga spinduliuojantys mėlyni atspalviai, suteikiantys interjerui elegancijos, jaukumo ir intymumo pojūtį. 

Spalviniai kontrastai

Norite sukurti išskirtines erdves? Pabandykite interjere derinti kontrastuojančias spalvas. Jei sienoms nuspręstumėte pasirinkti švelnias neutralias spalvas –  jas galite dekoruoti drąsesniais ir ryškesniais tų pačių ar priešingų atspalvių akcentais. Taip pat, galite erdves paįvairinti akį traukiančiomis akcentinėmis sienomis. Jei interjere norisi daugiau spalvų – pagrindui rinkitės gilesnius žemės atspalvius ir dekoruokite erdves priešingų spalvinių tonų baldais, interjero elementais bei akcentinėmis sienomis. 

Ieškote įkvėpimo ir svarstote, kokias gi spalvas pasirinkti savo rudens sezono projektui? Pristatome jums 12 labiausiai Spalvų salos klientų pamėgtų dažų atspalvių iš Sadolin, RAL ir NCS spalvinių palečių, kurie puikiai atitinka 2024-ųjų interjero spalvų tendencijas:

 

Vėstant orams, vis daugiau laiko praleisime namuose, tad kurti šiltas ir jaukias namų erdves reikėtų pradėti jau dabar. Apsilankykite Spalvų saloje ir išsirinkite madingus dažų atspalvius, atspindinčius jūsų individualų skonį ir poreikius.  

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą