Kokių įrankių gali prireikti glaistymui ir tinkavimui?

2024-08-14, autorius Žydrūnas

Jei ruošiatės tinkuoti pirmą kartą, suprasti, kokie įrankiai jums reikalingi, gali būti sudėtinga. O jų galite rasti pačių įvairiausių – nuo skirtingų dydžių ir formų mentelių iki glaistyklių ir teptukų. Norėdami padėti jums lengviau surasti reikiamas priemones, pristatome svarbiausius tinkavimo įrankius:

Mentelės

Kokybiškos tinkavimo mentelės – tai įrankiai, skirti tinkui iš kibiro pasemti ir užtepti ant norimo paviršiaus. Dėl jų patvarumo ir standumo, rekomenduojame investuoti į nerūdijančiojo plieno menteles su jums patogia rankena – taip ilgiau išvengsite nuovargio darbo metu ir lengviau išgausite norimą tinkavimo darbų rezultatą.

Maišymo kibirai

Standūs ir tvirti mišinių maišymo kibirai tarnaus jums ilgus metus. Kibirų galite rasti įvairios talpos, tad dydį šiuo atveju reikėtų rinktis atsižvelgiant į savo poreikius ir projekto apimtį. Tinkas – skysta medžiaga, todėl geriausia naudoti kibirus aukštais kraštais. Taip sumažinsite išsiliejimo tikimybę, išvengsite purslų susidarymo ir išgausite vientisą mišinį be gumulėlių. 

Glaistyklės 

Glaistyklės yra bene svarbiausias ir geriausiai atpažįstamas įrankis, kuriuo gali tekti ilgokai padirbėti – todėl reikėtų rinktis tokią glaistyklę, kurią patogu laikyti, o jos paviršius – lygus ir glotnus. Jei nesate profesionalus meistras ir nenorite namuose kaupti daugybės skirtingų įrankių, rinkitės universalų gaminį. Smulkiems darbams, mažiems plotams ar korekcijoms puikiai tiks siauresnės, iki 12 cm pločio glaistyklės. Tuo tarpu didesnės apimties darbams rekomenduojame rinktis iki 45 cm pločio glaistykles, kurios darbus leis atlikti kokybiškai ir operatyviai. Tiesa, glaistyklės gali būti skirtingo lankstumo: 

  • Vidutinio lankstumo glaistyklės. Tokios glaistyklės yra itin pamėgtos statybininkų, nes yra universalios ir gali būti naudojamos įvairiems darbams atlikti. Jos lanksčios, tačiau turi gana standžią geležtę. Paprastai jos naudojamos ankstyvaisiais glaistymo darbų etapais ir puikiai tinka glaistui lyginti bei dengti tik pirmąjį arba pirmuosius du produkto sluoksnius.
  • Lanksčios glaistyklės. Tai įrankiai plonesniais ašmenimis. Tokios glaistyklės idealiai tinka baigiamiesiems glaistymo etapams. Jas lengva naudoti, o lankstūs ašmenys padeda ilgiau išvengti rankų nuovargio. 

Teptukai

Paprastai teptukai naudojami sienoms arba tinkavimo įrankiams drėkinti darbų metu. Vanduo stabdo tinko traukimąsi ir padeda išgauti tolygų, dailų paviršių. Teptukai skiriasi savo šerių tipu, rankenomis bei dydžiu – tad rinktis reikėtų pagal savo poreikius ir darbų apimtį. 

Maišytuvas

Verta investuoti į kokybišką elektrinį maišytuvą. Tai puikus pagalbininkas, kuris padės sutaupyti laiko maišant didesnius mišinių kiekius. Jie maišo daugybę medžiagų, įskaitant tinką, cementą, betoninį kvarcą su epoksidine derva, grindų ir sandarinimo mišinius, gipsą ar granules. Maišytuvas padės kokybiškai ir greitai sumaišyti medžiagą iki tobulos konsistencijos.

Neretai maišymui žmonės naudoja elektrinį grąžtą ir tai gali būti geras sprendimas maišant mažo klampumo medžiagas pvz dažus, gruntus ar pan., tačiau retas įvertina statybinių mišinių klampumą ir rizikuoja sugadinti elektrinį grąžtą todėl geriau turėti specialų maišytuvą ir tik jį naudoti įvairių statybinių medžiagų maišymui.

Norint išgauti puikų rezultatą glaistant ar tinkuojant, svarbu pasirinkti tinkamus ir svarbiausia –  kokybiškus darbo įrankius. Spalvų saloje rasite viską, ko gali prireikti jūsų apdailos projektui – apsilankykite. 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą