„Sadolin Professional“ spalvų ekspertai pristatė 2025 metų spalvą: „True Joy™“

2024-10-01, autorius Žydrūnas

Kaip ir kasmet, „Sadolin Professional“ ekspertai pristato artėjančių metų spalvą, kuria 2025-aisiais buvo išrinkta pakylėjanti geltona – „True Joy“. Ką simbolizuoja šis atspalvis ir kaip jį pritaikyti interjere? 

Kodėl „True Joy“?

Pasak Sadolin estetikos centro ekspertų, šiais metais visame pasaulyje vis dažniau jaučiama, kad kitur gyvenimas geresnis. O tai skatina norą išsilaisvinti, pasitikti naujoves ir pradėti iš naujo. Pokalbiai, vykę tendencijų prognozės susitikime, atvedė prie temos „tiesiog šokite pirmyn“. O šiai temai buvo pritaikytas optimistiškas “True Joy“ atspalvis. Ši gyvybinga ir džiaugsminga geltona spalva buvo sukurta tam, kad jūsų namus pripildytų optimizmo, kūrybinės energijos ir pasididžiavimo. Tai ryškus pliūpsnis, padėsiantis žengti pirmyn. 

Geltonos spalvos psichologija

Geltoni atspalviai psichologijoje siejami su laime, džiaugsmu, intelektu ir energija. Žmonės, kuriems patinka geltona spalva yra kūrybingi, smalsūs, pozityvūs, mėgstantys iššūkius ir bendravimą. Ši spalva dažnai yra siejama su maistu, tad geltonus atspalvius galite išvysti maitinimo įstaigose ir su maistu susijusių prekių ženklų komunikacijoje. Ryškūs geltoni tonai atkreipia dėmesį, sukuria šilumos efektą, stimuliuoja protinę veiklą ir suteikia energijos. Vis dėlto svarbu, kad ši spalva nebūtų naudojama pernelyg gausiai, kitaip ji gali erzinti ir trikdyti.

„True Joy“ spalva interjere

Kadangi tai šilta ir energinga spalva, stimuliuojanti smegenų veiklą, jos akcentai puikiai tinka darbo kambaryje. Ji išryškins tamsesnius jūsų namų ar biuro kampelius ir niūriais žiemos vakarais padės kompensuoti saulės trūkumą. Ši spalva intensyvi, todėl labiausiai tinka interjero akcentams – baldams, interjero detalėms ir akcentinėms sienoms. Geltoni atspalviai nėra tinkamiausi vietose skirtose poilsiui ir meditacijai. „True Joy“ atspalvis puikiai tinka naudoti kaip atskira akcentinė spalva arba tonas, papildantis kitus atspalvius interjere. Ši spalva 2025-aisiais bus itin madinga komercinėse, viešosiose bei gyvenamosiose erdvėse. 

„True Joy“ teikia naudą naudojant net ir nedideliais kiekiais neutraliame fone. Šiuo atspalviu galite nudažyti durų ar langų rėmus, akcentines sienas. Derinkite šį atspalvį su neutraliomis, švelniomis spalvomis, tarp kurių „True Joy“ rafinuotai išsiskirs ir padės sukurti aktyvią, bendravimą skatinančią erdvę. Ši geltona spalva puikiai dera su natūralia mediena – tiek šviesesnių, tiek tamsesnių atspalvių. Dėl asociacijų su maistu, „True Joy“ itin tiks virtuvėje ar valgomajame, kur skatins gerą nuotaiką. Interjere taip pat galite derinti ir panašių atspalvių baldus bei įvairias interjero detales – nuo indų iki žvakidžių, statulėlių ar pagalvėlių. 

 

 

Laikas išsilaisvinti ir pasitikti naujoves! Mūsų namai turėtų įkvėpti mus drąsiai žengti iš savo komforto zonos. Pajuskite energiją, kūrybiškumą ir jaudulį – apsilankykite Spalvų saloje ir suteikite savo namams lašelį džiaugsmo su „True Joy™“.

 

Straipsnio komentarai

Palikti komentarą